DDPS nr 3. Znaczenie ryb w diecie seniorów. 02.07.2018

 

Dr Anna Krajewska-Pędzik poprowadziła dla naszych seniorów wykład, połączony
z prezentacją przeźroczy oraz degustacją, którego tematem była rola ryb w diecie. Dowiedzieliśmy się jakie ryby są najzdrowsze, a jakich należy unikać lub spożywać w małych ilościach. Omówione zostało znaczenie spożywania ryb i owoców morza dla naszego zdrowia. Wniosek nasuwa się jeden – jedzmy ryby jak najczęściej, bo to doskonale wpływa na nasze zdrowie i samopoczucie.

Po wykładzie była degustacja, przygotowanego własnoręcznie przez drugą prelegentkę, paprykarza szczecińskiego. Pyszne kanapeczki z paprykarzem szczecińskim szybko znikały
z talerzy, a czas upłynął przy dalszych rozmowach o diecie i rybach. Było miło i pysznie.

 

 

0 komentarzy:

Dodaj komentarz

Chcesz się przyłączyć do dyskusji?
Feel free to contribute!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.