Kategorie
DDPS 3 Sciegiennego

DDPS nr 3. Znaczenie ryb w diecie seniorów. 02.07.2018

 

Dr Anna Krajewska-Pędzik poprowadziła dla naszych seniorów wykład, połączony
z prezentacją przeźroczy oraz degustacją, którego tematem była rola ryb w diecie. Dowiedzieliśmy się jakie ryby są najzdrowsze, a jakich należy unikać lub spożywać w małych ilościach. Omówione zostało znaczenie spożywania ryb i owoców morza dla naszego zdrowia. Wniosek nasuwa się jeden – jedzmy ryby jak najczęściej, bo to doskonale wpływa na nasze zdrowie i samopoczucie.

Po wykładzie była degustacja, przygotowanego własnoręcznie przez drugą prelegentkę, paprykarza szczecińskiego. Pyszne kanapeczki z paprykarzem szczecińskim szybko znikały
z talerzy, a czas upłynął przy dalszych rozmowach o diecie i rybach. Było miło i pysznie.

[av_gallery ids=’2940′ style=’thumbnails’ preview_size=’portfolio’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’portfolio’ columns=’1′ imagelink=’lightbox’ lazyload=’avia_lazyload’ av_uid=’av-26x2i3′ admin_preview_bg=”]

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *