Miesiąc kuchni chińskiej- OWD/P
Nasz cykl prezentacji tajników kuchni świata ciągle trwa. W maju Pani Anita Szabelska zaplanowała przedstawienie nam kuchni chińskiej w postaci potrawy: ryżu z warzywami i grzybami mung. Byliśmy bardzo ciekawi nowej potrawy, ochoczo więc zabraliśmy się do krojenia warzyw, przygotowywania ryżu ze specjalnymi dodatkami, oraz przyprawiania gotowego dania. Praca w naszej pracowni kulinoterapii szła nam bardzo sprawnie. Nie będziemy ukrywać, że najwspanialszym i oczekiwanym przez wszystkich momentem naszych starań była degustacja. Danie wyszło nam przepyszne – było nie tylko dobre w smaku, ale też efektownie wyglądało na półmiskach. Akcentem podsumowującym nasze starania była gazetka zawierająca informacje o daniach kuchni chińskich ze zdjęciami oraz przepisami do wykorzystania.
Dodaj komentarz
Chcesz się przyłączyć do dyskusji?Feel free to contribute!