Trzy tysiące pierogów..
Czuć jeszcze zapach choinki, wokół nadal ozdoby świąteczne i ta wspaniała pełna ciepła atmosfera… a my po uszy zapracowani. Wspólnie z koordynatorami od samego rana pilnie pracowaliśmy, ulepiliśmy ponad trzy tysiące wyśmienitych pierogów z kapustą i grzybami. Uwieńczeniem naszej pracy był pyszny obiad, a w pozycji dzisiejszego menu, oczywiście pojawiły się PIEROGI:)
Gotowanie w DWD/P
Kącik Kulinarny DWD/P działa… W styczniu 2011 r. członkowie Kącika mają pełne ręce roboty: pomagają pracownikom kuchni: obierają i kroją ziemniaki do obiadu, siekają warzywa do sałatek i surówek, lepią pierogi. A jako, że to czas karnawału – pieką ciasta na różne okazje np. na Dzień Babci i Dziadka.
Styczniowi solenizanci
Jubilaci i solenizanci w styczniu 2011 3 stycznia – Pan Eugeniusz Komodziński a 18 – Pan Henryk Rafalski obchodzili swoje imieniny. Solenizanci zaprosili koleżanki i kolegów z DWD/Potulicka na kawę i herbatę oraz na słodkie co nieco. Obu solenizantom złożono serdeczne życzenia i odśpiewano tradycyjne „Sto lat”.